';

"De vrijheid om het verschil te maken voor Nederland"

Gert van Weelden - Business Informatie Analist

De vrijheid om het verschil te maken voor Nederland

Via onze Summer School, een combinatie van “BCS Business Analysis Practice” en “BCS Foundation in Business Analysis” kwam Gert van Weelden, destijds informatieanalist bij Centric, in contact met Le Blanc Advies. De positieve gevoelens van dit eerste contactmoment werden bevestigd tijdens vervolggesprekken: Le Blanc voldeed in alle opzichten aan zijn verwachtingen. Gert: “Het is een warme organisatie die je de vrijheid en mogelijkheden geeft om jezelf te ontwikkelen, waardoor je echt het verschil maakt tijdens je opdrachten.”

In januari begon Gert bij Le Blanc Advies als informatieanalist, waar hij momenteel werkt aan zijn eerste opdracht bij het CAK. De opdracht is het ontwikkelen van een portaal die fungeert als koppeling tussen de zorg en zorgverzekeraars tussen Nederland en Europa. “Stel je breekt je been in het buitenland, dan moet het ziekenhuis waar je behandeld wordt, de kosten voor jouw behandeling betaald krijgen. Deze vergoeding hangt van vele factoren af. Het wordt al iets ingewikkelder als je een verlopen zorgpas had; want was je wel verzekerd? Dit is slechts een voorbeeld, want er zijn nog veel complexere zaken.”, vertelt Gert. “Wij creëren een knooppunt tussen de benodigde data, die rekening houdt met de eisen en wensen van de eindgebruikers, maar ook met de software in het buitenland. Daarin ben ik de schakel tussen de zakelijke en de technische kant. Toen ik begon stond er al een gedeelte van het portaal voor de uitwisseling. Maar waar het CAK handmatig berichten moest doorzetten naar zorgverzekeraars, was het wenselijk dat zorgverzekeraars zelf de berichten vanuit Europa konden inzien en beantwoorden door in te loggen op het portaal. Daarvoor moesten we uitzoeken hoe we die koppeling konden ontwerpen binnen de bestaande functionaliteiten en eisen. Dit ontwerp controleren bij groepen, testen met de eindgebruikers, en suggesties en verbeteringen verwerken.

Le Blanc aan zijn zijde

De schakel zijn tussen mens en data is soms best uitdagend, maar Gert bevindt zich in een luxepositie. Gert heeft namelijk Le Blanc Advies letterlijk aan zijn zijde in de vorm van Le-Blanc-collega Ron Deen. Ron is architect bij dezelfde opdracht. “Het is soms fijn om uitdagingen te bespreken met gelijkgestemden, of dit nu bij Ron of mijn HRM-manager is.”

Le Blanc biedt je hierin de vrijheid en ruimte; om samen uitdagingen te bespreken, jezelf te ontwikkelen, zodat je succesvolle IT-projecten oplevert. Le Blanc heeft veel impactvolle, maatschappelijke opdrachten binnen de overheid, die direct invloed hebben op het leven van Nederlanders. Dus alles waardoor jij succesvoller zal zijn, wil Le Blanc je geven.

Daarom staat ook HRM-manager, Arjaan Peree, voor Gert klaar. De HRM-managers bij Le Blanc kijken naar waar je heen wilt groeien, hoe je dat kan bereiken binnen je opdracht, maar ook buiten je opdracht, door je bijvoorbeeld in contact te brengen met andere professionals. “Ik vind die ontwikkeling erg belangrijk. Bij Le Blanc is er niet alleen oog voor mijn hard skills, maar ook mijn soft skills. Zo kan ik alles uit mijn opdracht halen; niet alleen voor mijn eigen ontwikkeling, maar ook voor de opdrachtgever.”

Ik werk natuurlijk voor Le Blanc, maar ik heb ook hart voor CAK. Ik wil ze zo goed mogelijk helpen. Als ik verbeterpunten buiten mijn opdracht zie, dan wil ik dit ter sprake brengen. Door dat stapje extra te zetten, kan ik het verschil maken. Mijn HRM-manager stimuleert en begeleidt mij hierin; hoe pak ik het correct aan, qua wijze en timing, want het is officieel niet mijn rol als informatieanalist. Zo groei ik als professional én heb ik extra impact. Uiteindelijk is dat waar het omdraait; een succesvol en impactvol IT-project.”

De opdracht bij het CAK loopt momenteel nog, en is onderdeel van een grotere vernieuwings- en moderniseringsopdracht bij CAK. Gert hoopt nog lang aangehaakt te blijven: “Er is nog genoeg te doen én veel te leren. Ik kan hier het verschil maken voor de zorg en zorgverzekeraars in Nederland én Europa.”

Waarom werken bij Le Blanc Advies volgens Gert?

“Le Blanc Advies is een mensgerichte organisatie, die zowel zakelijk als privé oog voor je heeft. Een organisatie met gelijkgestemden, waarbij je collega’s krijgt van wie je nog veel kan leren. Zo krijg je de mogelijkheid om altijd een stapje meer te zetten; en écht het verschil te maken voor Nederland,”.

Lees verder